10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
rackeve_ady_10c

János vitéz leleplezve

Jó magam, Jókai Mór, meg szeretnék osztani a kedves olvasóimmal egy történetet. Egy titkot, mely barátom, Sándor művével, a János vitézzel kapcsolatos. Elmesélem benne, kitől s honnan származik eme ötlet, hisz biztos sokakban felmerült, hogy honnan ered a história. Egy bátor vitéz történetét fogom most veletek megosztani, olvassátok figyelemmel!

Hajókázzon a Balatonon!

A Kisfaludyról elnevezett gőzhajó ősszel kezdte meg első útjait. Balatonfüredről egészen Tihanyig szállítatnak a kedves utasok. Tán sokan tartanak elsőre az utazástól, de megnyugtatásként közhírré tétetett, hogy a rendkívül híres angol Penn gyár terméke működteti, azon gyáré, melynek gyártósorairól fantasztikus tengerjárók gőzgépei is kikerülnek.

Szenzáció, felfedeztek egy új bolygót!

A tudósok lehetetlennek tartották, hogy több bolygó legyen az égen, de Johan Gottfried Galle német csillagász bebizonyította, hogy van odakünn az ismeretlenben még egy bolygó. A csillagok után kutakodva, észrevette, hogy valamiben tévednek adatai, s így fedezte fel az égitestet. Kék színe miatt neveztette el a római tenger istenről, Neptunusznak.

Johanna Esterházy Grande Virtuosissa!

A Bécsben élő Esterházy Johanna hárfaművész, akit még kora híres zeneszerzői Chopin, és Liszt is nagyra tartottak, hivatalosan immár Virtuoso is lett! Nemrég kaptunk hírt, ugyanis arról, hogy a bécsi udvar kitüntette az adakozásáról is híres mecénás művésznőt.

Lendvayné Hivatal Anikó karkötője

Lendvayné színésznő rejtőzködő hódolóitól kapott hét esztendős karperecével lépett fel a színpadra, de elvesztette az ékszert az előadás végén. Férje, Lendvay Márton nem bírja tétlenül nézni felesége siránkozását, saját szíve is belesajdul, így hatalmas jutalmat ad annak, aki megtalálja és épségben visszajuttatja az ékszert a Nemzeti Színházba.