10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
szentendre_reformatus_10a2

Minden, ami nő - tárcza honleányaink és úrhölgyeink értéséhez

Ez terjedelmesebb iromány arra hívatott, hogy feltárja a 19. századi női lét rejtelmeit és mindennapjaik ritmusát. A különféle szövevényes lélektani folyományokon túl, kitérünk a nőiességet meghatározó illatszerekre, királyvizekre, ruhadarabokra, szépészeti szokásokra és módszerekre is. Szót ejtünk még a családi viszonyokról és az új női igényekről

Közkedvelt Hollinger kávéház újfajta italokkal és parádés dunai panorámával csábít magához

A pozsonyi kávéházak népszerűsége immár előrébb van, mint a bécsi vagy pesti kávéshelyeké. A Séta téri közkedvelt Hollingerbe már 1825-től pazar kényelem, csodás panoráma, a legjobb olvasandó lapok, divatközlönyök és a követekkel Pozsonyba érkező szemrevaló jurátusok vonzák be a nívós közönséget, s hölgyeket, ahol manapság új italokat is mérnek.

Honi leánynövelde nyílt erényes kisasszonyok jellemformálására és eligazítására

Tudatjuk, hogy Weisz Karolina tekintetes asszony érdeméből végre megnyílt kedves hazánk első olyan honleánynevelő intézete, ahol a kifinomult kisasszonyok magyar nyelven tanulmányozhatják az legfontosabb asszonyi teendőket, erényes nevelésben részesülnek a növendékek, ami minden alapot biztosít nekik egy értelemmel dús derék jellem kialakulásához.

Bonaparte kiszemeltje, a divatdiktáló diktátor, magyar úrhölgyeket fogadott délutáni teára

Ez év karácsonyakor, a pesti Angol Királyné Szállodában időző Eugénia de Montijo, a francia női elit közkedvelt tagja, buodoárjában csacsogta el szépészeti titkait és öltözködési újításait. A korunk egyik legszebb asszonyának mondott divatdíva arról is nevezetes, hogy ereiben magyar királyok vére csergedez, és szívesen ad tanácsokat úrhölgyeinknek.

Elkápráztató ízorgia de semmi fantázia?! Emlékek szakácskönyve - Receptek úrhölgyeknek

Ugye a legjobb háznál megtörtént az, hogy megunták az egyhangú vendégfogásokat? Jó helyen keresnek akkor, mert vadonatúj, lehengerlő receptekkel szempillantás alatt varázslatot tudnak hozni szakácsaik a konyhájukba és látogatóik szívébe is! Csirke helyett békacomb, vadas helyett teknősbéka vérmártással. Illetve ne hagyjuk ki a sült medvetalpat se.