10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
szentendre_reformatus_10a1

Mi fán is terem a hasonszenyészet? - A szelíd gyógymód medicinájának térhódítása hazánkban

A hazai orvoslásban egy új medikai módszer, a homeopathia megjelenése izgatja a közvéleményt. Egyre többen vélekednek úgy, hogy mindenféle betegségnek megvan a maga ellenszere. Ezen új elvet vallók a betegségeket az életerőnek gyengülésére vezették vissza, s ennek értelmében az emberi testnek ösztökélik az öngyógyításra való képességét és erejét.

A fűző (karcsúzó) gyakran az egészségnek megrontója, de lehet a fentartója is...

Ha helyesen készült és helyesen alkalmazzák a fűző el nem vetendő, hanem javítandó. Némelykor, pedig, mondhatni, kivált mikor túlságosan erős hölgyek mérsékelten használják, mint testtartó ajánlandó is. Nézetem szerint egészen egészen fiatal vézna nőknek is ajánlható mert, testök gyönge lévén, a fűző segítségére van vékony hasfalaik megtartásában.

Hévizen manapság bűzös gyógyital, kabinkázás, tavi mártózás segíti női bajok elhárítását!

Gyógyító hatású ásványos vizek, gyógy-és gőzfürdők sokasága várja nemes asszonyainkat intim bajaik enyhítésre, kúrálására. A meddő mennyecskék és az eladó hajadonok kezelését az ivókúra és a mártózás is segíti. Javasolt ezért, hogy az úrhölgyek évente többször vegyék igénybe a természetes módon meleg kamrák, a vízsugár és az izzasztók előnyeit.

Hazánkban is hódít William Fewetham újszerű fürdőberendezése a bőr és a lélek egészségére

Az 1822-ben szabadalmazott berendezés tartályát néhány vödör meleg víz feltölti, majd az ember beáll a zuhany alá, megránt egy zsinórt, ami apró adagokban a nyakába zúdítja a vizet, majd egy elmés szivattyú ugyanezt a (használt) vizet visszapumpálja a felső tartályba, és ismét használható a kihűlt, (koszos) tartalom. Sokat segít kelések kezelésekor

Hoffman barát életbalzsamja és a Nemzeti illat tartozékinak mivoltai

Polgárias ápoltságra törekvőhonfiak és honleányok kenceficéje. Külhonbúl gyütt plánták, nevezetesen vanília, szegfűszeg, boldogasszony tenyere, cédrusfa és narancstermés kemikáliáiból vala, pézsma aroma ellen.