10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
ungvar_dayka_10

A családi boldogság titka

Sok hölgy sóhajtozik búsan a boldogság után, vagy csak fejüket csóválják eme fogalom hallatán, regényes csacskaságnak avagy pusztán gyermeklányok kiváltságának tartva. Szeretnénk ellentmondani az utóbbiaknak s segítséget nyújtani az előbbieknek. Igenis, létezik családi boldogság, bár patikáriusnál még nem kapható. A receptjét a 2. oldalon találják.

Angyalkert angyala

Egy jó ideje nyitotta meg Brunszvik Teréz grófnő az Angyalkertet, az első kisdedóvót a Monarchiában. Eme nemes lelkű hölgy kezdeményezése számos dolgozni kénytelen nőtársunk életét tette könnyebbé. Azonban ez a nagyszerű asszony nem elégedett meg ennyivel, már további 11 hasonló intézményt alapított. De ki is valójában ez a földreszállt angyal?

Liszt-koncert Pesten

A világhírűvé vált zeneszerző, Liszt Ferenc, hatalmas elismerés övezte európai turnéit követően Pozsonyba érkezett, és még ezen esztendő december havának 27-én és 29-én Pesten fellép magyar közönség előtt is. Lisztet annak idején még maga Beethoven is csodagyereknek tartotta, s ha indokolt a nagy hűhó körülötte, garantáltan nem fogunk csalódni,

Kolera, a csendes gyilkos

Új ragály ütötte fel fejét, melynek mibenlétéről Schuster János, kiváló pesti orvosdoktor értekezése alapján igyekszünk minden olvasónkat tájékoztatni. Tüneményei: erős hányás, hasmenés, étekundor, láz, szomj, szabálytalan érverés. A kórság néhány órán belül is halált okozhat. Óvakodjanak a romlott ételektől. Vigyázzanak magukra és gyermekeikre!

„Hazám nevelt, ő is temessen el.” – a Déryné-jelenség

Színésznő, énekes, műfordító, honleány, mindezt egy személyben. Hogyan lett egy félénk kislányból a nő, aki Rosinától Melindáig eljátszik bárkit, kiáll a magyar színházért és mellékesen meghódítja egy ország szívét? Betekintünk a színfalak mögé és megpróbáljuk kilesni egy istennő titkait...