10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
revkomarom_selye_9

Egyre kétségbeejtőbb a helyzet

Az epekórság második hulláma egyre nagyobb méreteket ölt Magyarországon. A minap meglátogattuk a legsúlyosabban érintett területet országunkban, a látkép sokkolni fogja!

Az utolsó pillanatok az özvegy szemével - ahogy Török Sophie látta

Felesége karjai között, életének 71. évében elhunyt Kazinczy Ferenc, a Magyar Tudós Társaság oszlopos tagja, a nyelvújítás vezéralakja. Az óriási tragédia hírét az özvegy erősítette meg, aki Kazinczy utolsó kívánságát is elárulta.

Gőzhajózás Pest és Bécs között

Ma hivatalosan is elindult a Pest és Bécs közötti hajóút, mely 34 embert vitt el először Bécsről Pestre. Az új hajóút remek élményt nyújt azoknak, akik szeretnének egy kicsit világot látni a Duna partján. A hajó több helyen is megáll, hogy a Duna menti városokat megtekinthessük, így megnézhetjük Esztergom, Komárom és Pozsony egy kis részét is.

A nemes felajánlásokat immár cselekedetek követik

Többéves előkészítési munkálatok után megtartotta első közgyűlését a Magyar Tudós Társaság, s ezzel megkezdte működését. Az intézmény hatalmas űrt tölt be a tudományos élet és a nyelvművelés terén.

Széchenyi kedvence

Készítse el Ön is az új rozmaring lévet. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom ebéd, amelyet nagy mennyiségben érdemes főzni, így tökéletes egy nagy családos ebédre. Remek felhasználása a tehénhúslének, melyet kár lenne mellőzni a vasárnapi asztalról. Készítse el Ön is mindössze öt összetevőből. A 8. oldalon megtalálhatja a pontos receptet.